top of page

Counselling

Counselling is een vorm van psychosociale begeleiding bij levensvragen die gaan over zingeving, balans en keuzes maken. Vaak ontstaat de behoefte aan counselling bij het ervaren van overbelasting, (chronische) stress, verlies, onduidelijke lichamelijke klachten en burn-out. 

Essence maakt een duidelijk onderscheid tussen coaching en counselling.

Bij coaching is het doel van de gesprekken gericht op jouw concrete veranderwensen, zoals het vinden van ander werk, het werken aan jouw ontwikkeling. (bijvoorbeeld leren grenzen te stellen). Bij counselling staan jouw essentiële thema's en verlangens centraal. Het gaat over jou als mens, met jouw geschiedenis, jouw huidige leven, jouw wensen en verlangens voor de toekomst. Gevoelens van onrust, onvrede of het ervaren van stress of burn-out zijn dan dan vaak een aanleiding om hulp te zoeken.

In de praktijk is het onderscheid tussen coaching en counselling uiteraard niet zo scherp te maken. Bij loopbaancoaching komen levensvragen aan de orde en bij counselling gaat het ook om het zetten van concrete stappen voor verandering. Het onderscheid zegt iets over de focus en het gewenste resultaat. De aanpak en de begeleidingsvormen overlappen met elkaar. 

Zingeving en veerkracht

Essence biedt counselling bij zingevingsvragen en vergroten van veerkracht.

Merk je bij jezelf een verminderde energie en levenslust en wil je herontdekken wat voor jou essentiële waarden en drijfveren zijn? 

Balans en burn-out

Merk je bij jezelf dat je overbelast dreigt te raken op je werk, of in de combinatie werk en prive? Ben je thuis van je werk met overbelastingsklachten of een burn-out? Counselling kan een steun in de rug zijn, om weer op te bouwen in energie en veerkracht. De aanpak die Essence hierbij hanteert is deels gebaseerd op het boek: "Nooit meer burn-out: in drie stappen leren genieten van werk en leven" van A. Roelands.

bottom of page